luni, 25 ianuarie 2010

Maestrul si Margareta


Acum vreo luna de zile in urma, un drag coleg mi'a imprumutat o carte si m'a pus s'o citesc. Din pacate am terminat'o abia azi, deoarece putinul timp pe care mi l'au permis facultatea si sesiunea nu m'au lasat sa o termin de citit cat mai repede.
Tot ce pot spune este ca e o carte care mi'a placut enorm de mult, o carte careia i'am savurat fiecare fila si fiecare cuvintel... o lectura cu adevarat pasionanta.
Mihail Bulgakov a colorat societatea anilor '30 din Moscova atribuind actiunii romanului umorul si magia neagra. Intr'un oras in care omul stie sa faca numai rau, iluzionistul Woland, alias Satan, incearca sa se joace cu mintile bietilor oameni.. intr'un alt plan al romanului Maestrul si Margareta isi finalizeaza iubirea in planul sacrului, iar undeva in timpuri de mult uitate Pontius Pilat il judeca pe Yeshua. Trei planuri, pe care autorul reuseste sa le imbine armonios.
O lectura ce imbina placut marile teme ale literaturii..dragostea, disperarea si nevoia de mantuire.
Recomand tuturor iubitorilor de literatura acest roman, care pe mine m'a fascinat inca de la inceputul primelor pagini. Tin sa precizez totusi ca ceea ce nu mi'a placut au fost numele rusesti foarte greu de pronuntat. Lectura placuta!