miercuri, 12 ianuarie 2011

" In realitate, nimeni nu face "bine" si atat. Nici macar "good". Am avea de dat un raspuns lung, daca am sti ca intereseaza cu adevarat pe cineva ce mai facem. " (Mihaela Radulescu)

Total de acord. Cati dintre noi nu am fost intrebati ce facem, ca mai apoi sa ne dam seama ca de fapt nu am fost intrebati ce facem pentru ca este cineva interesat de persoana noastra, ci de ajutorul pe care'l poate oferi persoana noastra...?

De foarte mult timp relatiile de prietenie se bazeaza doar pe interes. Ajungi la un moment dat sa'ti pui intrebarea de ce o anumita persoana incepe sa te salute si sa te intrebe ce faci asa deodata... ajungi sa'ti pui intrebarea de ce s'a imprietenit cu tine, oare ce vrea?... oare care ii este interesul..? Si ghici ce, de multe ori ai dreptate; da, ai dreptate sa te intrebi care este motivul ascuns al unei simple intrebari "ce faci?".

Am incetat de mult sa mai cautam prietenii adevarati, care sa ne fie alaturi si la bine si la greu. Am incetat sa mai credem intr'o adevarata relatie de prietenie si tot ce implica ea. Daca ne implicam prea mult ajungem sa fim simple marionete in mainile asa zisilor prieteni, iar daca nu ne implicam deloc ajungem sa fim ignorati si criticati. Undeva la mijloc...uhm.. este imposibil , pentru ca asa sunt sufletele noastre, dupa legea "totul sau nimic". 

Asa ajungem sa suferim in tacere si sa stim ca in adancul sufletului nu e asa cum ar trebui, iar la suprafata sa iradiem de fericire. Ajungem sa raspundem cu "Bine" cand suntem intrebati, zi de zi ce facem, cand stim ca ar fi mult mai mult de spus.